Novosti

Daniel Rodik: Održivo graditeljstvo - gradnja baliranom slamomObjavljeno 28/10/2014

Daniel Rodik će u sklopu projekta Zelena knjižnica održati predavanje Održivo graditeljstvo - gradnja baliranom slamom u petak 31.10.2014. god. u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli.

Predavanje će obuhvatiti kratki uvod u problematiku ekološke održivosti današnje građevinske prakse i predstaviti neke mogućnosti kako je moguće graditi održivije.
"Korištenje elemenata tradicionalne gradnje ne znači gubitak komfora i "povratak u špilje", naprotiv, mnoga održiva rješenja nam daju toliko potrebnu energetsku i ekonomsku slobodu. Za gradnju kuća od bala slame se, naravno, ne koriste samo slama i glina. Koriste se i različiti moderni materijali, ali ih koristimo odgovorno i racionalno. Slama, drvo, glina i kamen u našem podneblju predstavljaju najkvalitetnije ekološke materijale pogodne za gradnju kuća s niskim utjecajem na okoliš (tzv. low impact building).

Održivo graditeljstvo podrazumijeva korištenje prirodnih materijala za gradnju, brine o energetskoj učinkovitosti i koristi obnovljive izvore energije za funkcioniranje objekata."

Kroz predavanje predstaviti će se knjiga "Gradimo slamom" edicije Zeleni alati udruge Zelena mreža aktivističkih grupa - ZMAG.

 

Opširnije...

« Povratak na novosti