Novosti

Digitalni repozitorij Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli započeo s produkcijomObjavljeno 08/12/2015

U studenom 2015. uspostavljen je Digitalni repozitorij Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, za sada unosom završnih radova studenata Sveučilišta. 

Ova prva faza je ostvarenje obveza iz Zakona o znanstvenoj djelatnosti o prikupljanja završnih, diplomskih i doktorskih radova na javnoj internetskoj bazi sveučilišne knjižnice u sastavu sveučilišta te kopiranje u javnu internetsku bazu završnih radova Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NN 94/2013.)
SRCE i NSK su uspostavili nacionalni sustav prihvata digitalne građe DABAR (Digitalni akademski arhivi i repozitoriji) koji je otvoren svim našim sveučilištima kao mjesto pohrane različitih vrsta digitalnih uradaka (više informacija na: https://dabar.srce.hr)
Sustav unosa ocjenskih radova je zamišljen kao samounos autora, no u ovoj prvoj fazi je taj posao povjeren knjižničarima, tako da sve sva pitanja mogu postaviti Sveučilišnoj knjižnici (skpu@unipu.hr).

Relevantni dokumenti Sveučilišta:
 
- Pravilnik o završnom radu i završnom koncertu na preddiplomskim sveučilišnim i stručnim studijima
- Izjava o korištenju autorskog djela (završni rad)
- Pravilnik o diplomskom radu/ diplomskom koncertu na sveučilišnim diplomskim studijima i integriranome preddiplomskom i diplomskom studiju
- Izjava o korištenju autorskog djela (diplomski rad)
- Pravilnik o izmjeni Pravilnika o poslijediplomskim sveučilišnim studijima (doktorskim studijima) na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli (25.9.2015.)
 

« Povratak na novosti