Novosti

JSTORObjavljeno 30/04/2014

Od kraja travnja 2014.g. Sveučilište Jurja Dobrile platilo je korištenje JSTOR-a  (Journal Storage)  digitalne knjižnice s više od 2.000 znanstvenih časopisa, gotovo 20.000 knjiga, te dva milijuna primarnih izvora.

Pretraživati se mogu časopisi u zbirkama koje pokrivaju znanstvena područja: matematike, fizike, arhitekture, ekonomije, prava, politologije, sociologije, psihologije, pedagogije, demografije, filozofije, teologije, filologije, povijesti, arheologije, antropologije, umjetnička područja, te brojna interdisciplinarna područja.

Bazama JSTOR možete pristupiti s računala na Sveučilištu i u Sveučilišnoj knjižnici. Pristup se ostvaruje putem poveznice: http://www.jstor.org

Nazivi časopisa vidljivi su na linku --http://www.jstor.org/action/showJournals?browseType=titleInfoPage#A

Pregled i opis sa popisom časopisa je na  -- http://about.jstor.org/journals

Zbirke tekućih časopisa vidljive su na -- http://about.jstor.org/content-on-jstor-current-journals:

- Arts (1640 naslova)

- Business and Economics (2111)

- History (8078)

- Humanities (8283)

- Science and Mathematics (3109)

- Social Sciences (11534 naslova)

Fokus je na starijim godištima časopisa, tako da su često dostupni od početka njihovog objavljivanja. Među njima cijeli je arhiv drugog najstarijeg znanstvenog časopisa Philosophical Transactions of the Royal Society (1665 -). Postoji i nekoliko stotina časopisa koji su se počeli objavljivati ​​u 19. stoljeću, te više od 300 časopisa koji su počeli izlaziti u prvoj polovici 20. stoljeća.

Obično nije moguće pristupiti najnovijim godištima časopisa. Pristup je blokiran u prosjeku za dva-tri godišta.

« Povratak na novosti