Novosti

Noć knjige u Sveučilišnoj knjižnici u PuliObjavljeno 17/04/2014

  • Lea Jurčić - Somnium, izložba fotografija // (23.4. - 23.5.2014.)

“Od samog nastajanja fotografije kao umjetničkog medija autoportret je postao nezaobilazan izražaj svakog fotografa kopirajući ’stare’ portretiste iz slikarstva. Mlada autorica Lea Jurčić se predstavlja serijom autoportreta u kojima upotrebom tehnike fotomontaže prikazuje sebe kao zaštitnicu, kao prijatelja, ili najvećeg neprijatelja…”  Đani Celija.

  • Noć otvorenih vrata // (23.4., 18 - 20 sati)

Sveučilišna knjižnica otvara vrata svojih vrijednih zbirki i drugog fundusa. Odgovaramo na sva pitanja, vodimo kroz zgradu, pričamo o vrijednim izdanjima, pretražujemo baze podataka – prema želji naših posjetitelja.

  • Kulisa vijesti: predavanje Krešimira Mišaka // (23.4., 20 - 22 sata)

Susret će biti povod za predstavljanje dviju knjiga ovoga provokativnog autora: Sve piše u Novinama i Dečki, odjebite u skokovima. Obje se knjige bave strategijama manipulacije ljudima, odnosno stvaranjem uvjeta za njihovo mentalno potčinjavanje. Što se krije iza vijesti koje nekritički prihvaćamo i na koji se način odvijaju programiranje percepcije i centralizacija moći, teme su koje već jako dugo zaokupljaju Mišakovu pozornost. Dođite, pitajte, raspravljajte, promišljajte!
Moderatorarica susreta - Sonja Brhanić

« Povratak na novosti