Novosti

NaNoWriMo (National Novel Writing Month)Objavljeno 25/10/2016

Sveučilišna knjižnica u Puli ove je godine postala domaćin svjetskom projektu NaNoWriMo (National Novel Writing Month), odnosno njegovom programu Dođi pisati! (Come Write In). Projekt NaNoWrimo, odnosno program Dođi pisati, ima ozbiljan zadatak: u roku jednog mjeseca napisati roman od 50 000 riječi. Štono bi se reklo – maratonsko pisanje jer jedino je tako moguće postići tu normu.

Svoje sudjelovanje i napredak sudionici objavljuju na svom profilu na službenoj internetskoj stranici (www.nanowrimo.org), a svaki korak je objašnjen na Facebook stranici pulske inačice projekta (https://www.facebook.com/nanowrimopula/) gdje možete naći i više informacija o samom projektu.

Ova mjesečna akcija osmišljena je kroz nekoliko okupljanja u Sveučilišnoj knjižnici. Inicijalno okupljanje, na kojem će se projekt temeljitije predstaviti zainteresiranima za pisanje romana, bit će 28. 10. 2016. u 18 sati. Uvodno će predavanje održati naša volonterka Tea Gregorović koja će vas korak po korak provesti kroz projekt. Plan okupljanja, koja će poslužiti razgovorima o samom procesu, dijeljenju muka i pitanja, međusobnom poticanju i raspravama vezanim uz pisanje i izdržavanje, možete pronaći niže u kalendaru. Za samo pisanje rezervirani su četvrtci: tim danima ćete moći doći pisati u Sveučilišnu knjižnicu gdje će vam na raspolaganju biti literatura koja može olakšati i pomoći u dosezanju cilja. Ostalim danima, naravno, pisat ćete kako možete i kako stižete, ali, čini se, bez previše zastajkivanja. I, zamislite, za sve to nema ni nagrade: pobjednici su svi koji dosegnu 50 000 riječi do krajnjeg roka - 30. 11. u 23.59. Ali možda za poticaj mogu poslužiti naslovi dostupni i na hrvatskom jeziku, a koji su upravo iz ovog projekta proizašli (Sara Gruen: Voda za slonove, Algoritam; Erin Morgenstern: Noćni cirkus, Fraktura;  Hugh Howey: (trilogija) Silos, Znanje). Sretno! 

Kalendar

Program

« Povratak na novosti