Novosti

Predavanje “Ayurveda - Znanost o životu”Objavljeno 12/10/2018

Predavanje Ayurveda - znanost o životu održat će 17.10. u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli renomirani dr. Nikhil M. Dongarkar, izvorni ayurvedski liječnik iz Indije i predstavnik Sri Sri Ayurvede Europe. Sri Sri Ayurveda je preko Art of Living fondacije dostupna i u Hrvatskoj.

Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina, a sama riječ Ayurveda znači «znanost o životu». Ayurveda je specifična po svom cjelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korijenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti.
Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana i tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.


Građani će na predavanju moći upoznati drevnu vedsku medicinu, njezine osnovne principe te će biti u prilici postavljati pitanja doktoru.

« Povratak na novosti