Novosti

Predavanje Krešimira Vunića “Three Visions, Three Enigmas”Objavljeno 21/05/2019

"Three Visions, Three Enigmas" naslov je predavanja kojeg će održati anglicist Krešimir Vunić u četvrtak 30.5. u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli. U sklopu predavanja Vunić će čitati poeziju Emily Dickinson, Thomasa Hardya i W.H. Audena.Odlika je najveće poezije svojevrsno proširenje našega razumjevanja onoga što nas zaista čini ljudima: jezik. Da bi postigla taj cilj mora nas izbaciti iz 'zone komfora' u kojoj prevladavaju (pogotovo u naše tehnokratsko doba) utilitarna potreba za 'informacijom' i prenošenjem poruka i slika.

Čitanje i interpretacija velike poezije (pogotovo kao samotan čin van bilo kakvih institucijonalnih okvira) nam pruža mogućnost da vraćamo jezik svojim izvorima i da čujemo riječ u svojoj punini. Oslanjanjem na djela gore spomenutih pjesnika ovo izlaganje je pokušaj da osluškujemo kako poezija postiže taj cilj.

Krešimir Vunić je između 2007. i 2013. god. djelovao na Odjelu za anglistiku na Sveučilištu u Zadru, a od 2014. drži nastavu na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli.

« Povratak na novosti