Novosti

Promocija knjige Nordijska mitologija Neila GaimanaObjavljeno 18/11/2017

Dođite 21.11. u 18 sati u Sveučilišnu knjižnicu u Puli na promociju hrvatskog izdanja knjige Nordijska mitologija Neila Gaimana, jednog od najprodavanijih i najomiljenijih proznih djela 2017. godine. Saznajte brojne zanimljivosti i pitajte sve što vas zanima, a moći ćete kupiti i vlastiti primjerak.

U nadahnutom prikazu mitološke baštine drevnih Vikinga – od stvaranja svijeta, preko pustolovina Odina, Thora, Lokija, ostalih bogova i božica Asgarda, te njihovih saveznika i neprijatelja, sve do Ragnaroka, smaka svega - Gaiman objedinjuje pripovijesti za koje znamo iz posrednih, često neuskladivih izvora, u cjelovit prikaz slike svijeta onih Nordijaca kojih odavno više nema, ali čiju ljudskost prepoznajemo. Kozmički moćno u početku i svršetku, Gaimanovo najnovije djelo glavninom je trajanja počesto urnebesno smiješno.

Uspjeh knjige iznenadio je i pisca i njegove nakladnike na engleskom jeziku, pa se prvo izdanje u Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji u mnogim knjižarama rasprodalo unutar tjedan dana. Knjiga je mjesecima bila u vrhu ukupne ljestvice bestselera The New York Timesa, kao jedno od najvećih iznenađenja godine.

Nordijska mitologija prvi je naslov nove nakladničke kuće na hrvatskoj sceni - Mitopeje. Pokrenuo ju je i vodi Gaimanov dugogodišnji prevoditelj i prijatelj Vladimir Cvetković Sever, kao posve novu paradigmu pristupa izdavaštvu. Mitopeja je neovisna o knjižarskim lancima Republike Hrvatske, bili oni posrnuli ili ne, a posvećena je donošenju minuciozno dorađenih prijevoda lijepe književnosti nadahnute mitološkom baštinom na hrvatski jezik.
 

« Povratak na novosti