Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Najava svečanosti otvorenja novih...

U uvjetima i izazovima pandemije i tragičnim događanjima u Ukrajini, prigoda otvaranja novih studentskih paviljona u Puli ne može osigurati važnost i osobitost trenutka kojem danas nazočimo. Zbog epidemioloških uvjeta nije bilo moguće organizirati otvaranje za veći broj uzvanika pa vas sve pozivam da se događaju otvorenja priključite preko live streaminga. U nemogućnosti da svi nazočimo svečanosti otvorenja novih studentskih paviljona u ponedjeljak 28. veljače u 13 sati, dostavljamo vam poveznicu za Zoom Meeting putem kojeg će se prenositi svečanost otvorenja:

I u ovim izazovnim trenucima, potrebno je istaknuti da se današnjim činom uvjeti i kvaliteta studiranja na sveučilištu u Puli uzdižu na potpuno novu, europsku i svjetsku razinu.

Želim zahvaliti svima koji su doprinjeli realizaciji ovog projekta koji zasigurno predstavlja “game changer” u životu našeg sveučilišta. Podizanjem razine kvalitete i uvjeta studiranja u Puli otvara se prostor za daljnje unapređenje cjelovitog studentskog života u Puli te ulaganja u zaposlenike i ljudski kapital našeg sveučilišta. Studenti i zaposlenici najveća su vrijednost našeg sveučilišta koja izgradnjom dva nova studentska paviljona još više dobivaju na značaju. Sve to studentsko iskustvo i misiju sveučilišta (projekt) #EvolveUNIPU pretvara u potpuno novi iskorak u kojem će, siguran sam, svi naći svoju ulogu i mjesto i sa zanosom u njemu sudjelovati. I u ovim izazovnim i teškim trenucima moramo se voditi akademskim duhom, humanizmom i optimizmom da upravo ovaj trenutak otvaranja novih studentskih paviljona je put u neku novu, za sve nas zajedno, svjetliju budućnost bez ratova i sebičnosti utjelovljenu u Homo economicus ponašanju i doktrini. Mislim da je konačni trenutak, vrijeme da se svi zajedno, kao čovječanstvo, izdignemo iznad racionalnosti i sebičnosti Homo Economicusa i ustupimo mjesto Homo Benevolentis.

S poštovanjem,

Rektor
prof. dr. sc. Marinko Škare

Popis obavijesti