Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Iz medija: Redizajnirana i...

Glas Istre donosi članak o od nedavno dostupnoj redizajniranoj i moderniziranoj web-stranici projekta INO (Istarske novine online), koja je nadopunjena digitaliziranim izdanjima, a na kojoj su dostupne sve relevantne informacije i novosti u sklopu ovog projekta Sveučilišne knjižnice u Puli.

Sveučilišna knjižnica u Puli je 2006. godine započela projekt digitalizacije starih novina u vlasništvu Knjižnice, s ciljem da se korisnicima i široj javnosti omogući pristup tiskanoj kulturnoj baštini Istre. Projektom "Istarske novine online/Istrian Newspapers Online" (INO) ostvarena je virtualna čitaonica starih novina koje su izlazile u Istri u drugoj polovini 19. stoljeća i u prvoj polovini 20. stoljeća. Putem ovih mrežnih stranica svim zainteresiranima je omogućeno da listaju i čitaju te stare novine.

INO izlazi ususret očekivanjima ne samo korisnika Sveučilišne knjižnice u Puli (studenata, profesora i građana Pule, Istre i Hrvatske), već i zainteresiranim pojedincima i ustanovama širom svijeta, kojima navedene novine ovim putem postaju dostupne za čitanje. Putem interneta korisnici širom svijeta moći će istraživati povijest Istre, u novinama objavljivanim u Istri na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku (u planu je uključivanje i istarskih novina na slovenskom jeziku).

Cijeli članak autorice Vanese Begić dostupan je online:

Istarske novine online:

Popis obavijesti