Opcije pristupačnosti Pristupačnost

10. Brazilski dani u Puli od 14. do...

16.12.2022. u 18 sati / Sveučilišna knjižnica u Puli / Marija Živković, Etnografski muzej u Zagrebu: Braća Seljan - hrvatski istraživači u Južnoj Americi  - predavanje

Muzejska savjetnica Marija Živković održati će 16. prosinca u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli predavanje "Braća Seljan - hrvatski istraživači u Južnoj Americi". Predavanje se održava u sklopu 10. brazilskih dana.

Desetu godinu zaredom Brazilskim danima u Puli povezujemo dva geografski udaljena područja i istražujemo njihove zajedničke točke, stavljajući naglasak na činjenicu da korištenje različitih izvora znanja i iskustava može znatno unaprijediti rad kulturnog sektora.
Središnja tema ovogodišnjih Brazilskih dana u znaku je desetogodišnje uspješne suradnje i prekooceanskih dijaloga Hrvatske i Brazila te predstavlja sažetak kulturnih i inih poveznica uz promišljanje o novim temama i izazovima.

Hrvatsko-brazilske veze ove godine istražujemo kroz nekoliko različitih područja: online promociju jezičnog priručnika za učenje hrvatskog jezika u Brazilu, tematsku edukativno-kreativnu radionicu za djecu u Dječjoj knjižnici, Dane Brazilskog filma u Kinu Valli te predavanje o braći Seljan - hrvatskim istraživačima u Južnoj Americi, koje je ujedno i najava za 11. Brazilske dane u Puli. Prethodnih izdanja prisjetit ćemo ponovnim predstavljanjem izložbi, i to na tri lokacije: Hrvatska u Brazilu – iseljenici u dijalogu s domovinom bit će postavljena u Čitaonici kluba umirovljenika Pula, u Galeriji Kapelan u Muntiću ponovno predstavljamo izložbu Istarski „slikar riba“ u Brazilu: Život i djelo Silvija Pletikosa, dok će Najbolje od brazilske glazbe u slici i tekstu biti postavljena u Kinu Valli.

Organizatori 10. Brazilskih dana u Puli su Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Hrvatska matica iseljenika - Podružnica Pula, dr.sc. Milan Puh (Croata Sacra Paulistana i Društvo prijatelja Dalmacije) i Kino Valli,uz podršku Veleposlanstva R. Brazil u HR, te se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

Popis obavijesti