Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Otvorene su prijave za besplatnu...

Otvorene su prijave za besplatnu radionicu ˝Polupani lončići” koju će voditi psihologinja Luana Poleis @luana_poleis.

Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu 9.2. u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli.


Obrađuje se cijela knjiga te je prije radionice potrebno pročitati knjigu.

Jesti da se popune sve praznine, onda, po mogućnosti, povraćati. I tako u krug. Želja za hranom, gađenje, kontrola, pritisak. Željeti voljeti se i 'gaditi' se sebi. Željeti prestati, obećati, a biti zarobljena.
Na susretu ćemo razgovarati o romanu "Polupani lončići", istinita ispovijest o borbi s bulimijom, autorice Jasne Šurina. Kroz biblioterapijski pristup istraživati ćemo naše razumijevanje i poznavanje bulimije, tihog poremećaja hranjenja kojeg danas proživljava velik broj osoba, pripadnika različitih spolova. Jedna od najvećih zabluda, kako nas i Jasna u svojoj ispovijesti uči, je misliti da osoba može prestati prejedati se kad god poželi. Traže je da obeća, da postane "normalna" jer svojim ponašanjem izaziva brigu kod drugih, a to nije u redu. Želi li Jasna da netko brine o njoj? Tko je Jasna koja se krije u svakom od nas? Godine bulimije, intenzivnim i direktnim autoričin rječnikom, bez dlake na jeziku - možemo zagrepsti svoju površinu i saznati kako odnos sa hranom utječe na nas i mi na njega. Kroz čitanje i vođeni razgovor principima biblioterapije (knjigoterapije) možeš konačno uloviti svoje procese i pružiti novi smisao razumijevanja sebe.

Susret vodi:
Luana Poleis, mag.psych., psihologinja i psihoterapeutkinja, stručnjak biblioterapije i terapijskog pisanja. Aktivna u udruzi Snaga u meni, radi u privatnoj praksi u Istri skoro deset godina. Terapijski radi s odraslima i obiteljima te provodi edukacije usmjerene na dobrobit pojedinca. Obožava riječi u svim oblicima (razgovor, čitanje, pisanje), automobile, šetnje sa psom Adamom i preispitivanje istine.

Broj sudionika je ograničen, do 10 osoba po radionici. Trajanje radionice je 1 do 1,5 h. Vaše prijave zaprimamo na naš e-mail: udruga.snagaumeni@gmail.com

Ovaj projekt sufinanciran je iz Proračuna Istarske županije.

Popis obavijesti