Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Predavanje Vesne Teršelič...

Projekt Društva bibliotekara Istre Tjedan istarskih knjižnica posvećen je ove godine promicanju tolerancije, nenasilja, mirnom rješavanju poteškoća i postizanju mira u najširoj formulaciji, a odvija od 18. do 22. rujna pod sloganom Knjigom od mira.

Tim će povodom dugogodišnja mirovna aktivistkinja Vesna Teršelič održati predavanje "Mirovni aktivizam" na Međunarodni dan mira, 21. rujna u 11 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli

Cilj postavljanja pojma mira u središte aktivnosti koje će se organizirati u istarskim knjižnicama je razvijanje svijesti o posljedicama konflikata za pojedince, skupine i društvo, promišljanje o načinima postizanja unutarnjeg mira, uočavanje važnosti uloge beletristike u izgradnji sebe, a pritom i unutarnjeg mira, poticanje učenika i studenata na mirno rješavanje međusobnih sukoba, prepoznavanje antiratne književnosti koja nas navodi na dodatna promišljanja o svemu što rat ostavlja za sobom. Jedan od ciljeva je i predstavljanje literature i održavanje predavanja iz različitih područja znanosti kojima je poveznica mir.

Vesna Teršelič voditeljica je Documente, centra za suočavanje s prošlošću, a u svom se dugogodišnjem aktivističkom radu bavila i obrazovanjem za utopiju, odnosno obrazovanjem za stvaranjem samostalnog slobodnog kreativnog člana društva koji kritički preispituje postojeće stanje i traga za mogućnosti uspostavljanja društva u kojem se ne poništavaju humanističke vrijednosti niti drugi čovjek. 

Popis obavijesti