Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Filigramski pločnici Josipa Pina...

Josip Pino Ivančić, kako sam kaže, iznosi stvari iz armaronići za 50. obljetnicu djelatnosti na art sceni, sad oli mai piu.

Tim povodom u Sveučilišnoj knjižnici u Puli, Herkulov prolaz 1, na prvom katu, 6. studenog 2023. u 12.05 sati otvorit će se

 

Netipična/nekonvencionalna i nonšalantna retro Š.pek.TIVA pod nazivom

 

Filigramski pločnici.

 

Na antologijskoj izložbi minijatura moći će se vidjeti rani radovi nastali još u osnovnoj školi, za vrijeme marendi na radnom mjestu u fabriki cementa Giulio Revelante, u Uljaniku, po svuda okolo, inspirirani momentom i situacijom. Posebno ističemo da dio radova koji će se moći vidjeti na izložbi do sada nije bio izlagan u Puli.

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe uz uvodnu ćakulicu i svirku Maera i Vedrana Grubića u Sveučilišnu knjižnicu U Puli.
Izložba će biti otvorena do 24.11.2023. godine.


(Fotografija: Ivan Kraljević)

PINO JOSIP IVANČIĆ, performer, likovni umjetnik, glazbenik

... i tako već 50 lit ...

Alternativnoj kulturnoj sceni poznat je već od početka sedamdesetih godina kada ulazi u konceptualni krug i performans vode. U to vrijeme s prijateljima stvara "mental spirit music", a u pod utjecajem Beuysa otvara procese za stvaranje tzv. "socijalne skulpture" čime već tada pripada nevelikoj skupini konceptualnih umjetnika koji su angažirano propitivali socijalističke vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika. PINOva pozicija izvan centra te njegovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je "pravo" na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti. Tijekom osamdesetih svoje umjetničke interese ostvaruje u prostoru spajanja medija glazbe, performansa i likovne umjetnosti (alterrock gupa "GustapH y njegovi dobry duhovi"), a od devedesetih javnost ga pozna kao jednog od najprovokativnijih hrvatskih performera, ali i kao alternativnog novomedijskog eksperimentatora (telefonski koncert Netz/Mreža, za Radio ORF). Ponosni je vlasnik rekorda o posjećenosti jednom događanju/performanceu (oko 40000 posjetilaca - "Theater like a Life / Life like a Theater ili Život je feferon" Pula/Cro), a sve to i ostale štupidece i štupidađine mogu se iščitavati u dnevnim, tjednim i periodičnim tiskovinama ovijeh prostora.

Popis obavijesti