Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Upisom u Sveučilišnu knjižnicu dostupan vam je raznovrstan i vrijedan fond, koji čine: opći informacijski izvori - enciklopedije, leksikoni, bibliografije, rječnici, priručnici adresari, vodiči, temeljni radovi iz pojedinih područja znanosti i umjetnosti, radovi literarnih i znanstvenih klasika, građa sa simpozija i disertacije, udžbenici, kao i serijske publikacije - namijenjene širokom krugu korisnika, od učenika do znanstvenih djelatnika.

Moguće je koristiti u svu postojeću građu u preko 320.000 svezaka knjiga svih grana znanosti (zavičajna zbirka 20.000), 6.800 naslova časopisa i 2.000 naslova novina, kao i knjige posuđene iz drugih knjižnica u zemlji i inozemstvu. Članci iz periodičnih publikacija koje imaju druge knjižnice dostupni su posudbom u obliku skena, fotokopija ili mikroformi.

Knjižnica je povezana online putem s više velikih svjetskih sustava baza podataka, koji nude ažurirane članke iz časopisa i knjiga u cjelovitom tekstualnom obliku. Upis u Knjižnicu donosi i privilegiju besplatnog korištenja interneta i računala.

  • Postupak učlanjenja
  • Članarine: Cjenik